Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Izklopi mobilni pogled


Zelene strehe, 14.05.2018

Zelena streha lahko služi tudi kot toplotna izolacija

lean_1_27.jpg

Zelene strehe se vse pogosteje pojavljajo v trendih sodobne gradnje. Prisotne pa so pri gradnji že dolgo, sploh v severnih deželah.

Podjetje Bauder je eden vodilnih ponudnikov strešnih sistemov. Sedež podjetja je v Stuttgartu. V svojem programu ponuja proizvode tako za zelene strehe, kot tudi za ravne in poševne strehe.

Podjetje nudi strokovno svetovanje, kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo in ozelenitev zelenih streh. V Nemčiji je vsaka peta ravna streha pokrita s proizvodi Bauder.

Zelene strehe

Zelene strehe se vse pogosteje pojavljajo v trendih sodobne gradnje. Prisotne pa so pri gradnji že dolgo, sploh v severnih deželah. Te strehe imajo tudi nekaj prednosti glede na klasične ravne strehe. Vodotesna plast je namreč zaščitena pred direktnimi zunanjimi vplivi, saj je prekrita z zemljo in rastjem.

Zelena streha nase veže prah in shranjuje deževnico. Objekt povezuje z okoljem in proizvaja kisik. Je lahko lepa dekoracija stavbe. Velika prednost pa je tudi to, da zemljina in rastje služi tudi kot toplotna izolacija strehe pozimi. Poleti pa ima taka streha še več prednosti, saj preprečuje pregrevanje objekta, ker vpija precej manj toplote.

Zelena streha predstavlja okoljsko zelo dobro rešitev za sodobne gradnje. Rastje na strehi lahko prilagajamo našim željam in imamo dejansko zeleno zatravljeno streho ali pa streho s cvetjem ali drugimi rastlinami, ki nam seveda lahko zelo polepšajo našo streho od na primer klasične sive strehe.

Naslednja novica:
Ko je izbira med PVC in LESOM preprosta


Vrni se na prvo stran








Izklopi mobilni pogled