Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Izklopi mobilni pogled


Nevtralizator vodnega kamna, 17.05.2018

Prizmatična fizikalna naprava za nevtralizacijo vodnega kamna

9_images.jpg
Magnetni nevtralizator vodenga kamna

V vodi, ki jo pijemo, so prisotni različni minerali. Javna podjetja, ki nas oskrbujejo s pitno vodo, le-to seveda pripravljajo skladno z zahtevami pravilnikov, vendar so minerali še vedno prisotni v vodi.

To količino mineralov prikazujemo s trdoto vode. Bolj trdo vodo kot imate, več je mineralov v njej. Trda voda sicer ni zdravju škodljiva, škodi pa napravam v stanovanju kot so cevi, grelniki itd. Minerali se namreč izločajo in tako povzročajo obloge na stenah cevi, grelcih v bojlerjih.

Podjetje EKOM d.o.o. ponuja na trgu enostavno rešitev za zmanjšanje odlaganja oblog - vodnega kamna. Izdelek je enostaven za montažo, namesti se namreč direktno na cev samo z privitjem nanjo. Deluje brez električne energije in brez kemičnih sredstev.

Naprava z magnetnimi silnicami preoblikuje kristale mineralov tako, da se začnejo nanje vezati molekule vode in se posledično minerali ne izločajo iz vode ter nalagajo na stene cevi, grelcev. Tako zmanjšamo za 70% nabiranje vodnega kamna brez uporabe kemičnih sredstev. Vodni kamen se odpravlja brez energije in ne onesnažuje okolja.

Tako obdelana voda postane mehkejša. Porabi se manj pralnih sredstev pri pranju, izboljša se okus vode, saj minerali vplivajo na okus čaja ali kave. Magnetno obdelana voda pušča manj oblog na posodi po pomivanju, keramiki, armaturah, zato je tudi čiščenje enostavnejše.

Sama naprava pa ne vpliva na kemično sestavo vode, minerali ostanejo v vodi, le izločajo se ne.

Naslednja novica:
Kako se reciklira e-avtomobile?


Vrni se na prvo stran
Izklopi mobilni pogled